Det er jul ….  Det er cool
Vi skal til julemarked i Berlin

Berlin gør noget ud af julen – rigtigt meget. Meget som i enestående, imponerende fantastisk overdådigt lysende meget. Berlin er uden tvivl Tysklands julemarkedshovedstad.

Mørket sænker sig aldrig rigtigt over den tyske hovedstad, når de imponerende julemarkeder oplyser byen i december måned.

Der er en mangfoldighed af markeder. Fra de folkelige og gemytlige til de mere romantiske og poetiske. Og hele byen står på pinde med julehygge, lys, lækkerier, nisser, udsmykning, underholdning og andre fristelser. Her sælges pølser i metervis, Glühwein i litervis, brændte mandler og alskens slags kager i et umådeligt omfang.

De fleste julemarkeder består af små træhuse, hytter og boder. Her sælges håndværk, udskåret trælegetøj, vanter, dimser, kulinariske delikatesser, postkort – ja næsten hvad som helst. Duftene fra pandekagerne, pølserne, Glühwein og andre lækkerier lokker julestemningen frem. Skal du gå mere juleamok, så besøg Käthe Wohlfahrts utrolige, helårlige juleeventyrsbutik på Kurfürstendamm 225.

Der findes mere end et halvt hundrede julemarkeder i Berlin 2022 – og det er vel at mærke kun i den indre by. Markederne har hver deres stil og kendetegn. Det er svært at vælge, eller rettere vælge fra, for de har alle noget at byde på. Nogle foregår i gader, på torve og pladser og andre ved eller inde i stemningsfulde kirker og smukke slotte.

I Tyskland blev markederne oprindeligt afholdt i jule­tiden, så borgerne kunne købe kød og andet forråd til vinteren. Fra det 17. århundrede begyndte markederne dog mere og mere at nærme sig de julemarkeder, vi kender i dag. Berlin i december er dog meget mere end julemarkeder. Byens berømte og mest luksuriøse stormagasin KaDeWe frister med overdådigt pyntede 60.000 kvadratmeter. Her er der ovenud store chancer for at finde de helt unikke julegaver.  Madafdelingen – der fylder hele 6 etager – får dagligt varer fløjet ind fra hele verden. Man kan smage på alskens lækkerier i små spiseområder fordelt på etagerne.  Her er naturligvis også alle de dyre mærker indenfor tøj, køkkenudstyr, parfumer og   ”you name it”.  Der er ingen købetvang, så der er frit slag for at gå rundt og nyde alle fristelserne – bare med øjnene.

Berlin har masser af attraktioner. Vi kan under ingen omstændigheder nå det hele – heller ikke det halve. Skal du/I have lidt andet end julemarkederne er der masser af tilbud – museer, teater, og noget helt andet. Og så naturligvis alle de kendte seværdigheder, bygninger og mindesmærker.
Her nævnes blot ganske få:

Brandenburger Tor (6 km fra hotellet) er Berlins vartegn, Den gamle byport der stod mellem Øst- og Vestberlin er i dag et berømt symbol på Berlinmurens fald.

Carry wurst museum (7 km fra hotellet). Et lidt anderledes og underholdende museum, kun et stenkast fra Check Point Charlie. Tyskerne elsker deres pølser – wurst. Her kan shoppes diverse sager, sikkert det meste af det, et ægte pølse-elskende hjerte kan begære.

Checkpoint Charlie (7 km fra hotellet) Den nok mest kendte grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin, da byen var delt fra 1945-1990.

Det Jødiske Museum (8 km fra hotellet) Museet er placeret i en meget speciel bygning fra 2001. Bygningen alene er et besøg værd. Den er opført i zig-zag og bliver i folkemunde kaldet “
blitz” (lynet).  Bygningen i sig selv er en oplevelse.

KaDeWe, Europas største varehus. (3 km fra hotellet) ligger i Kurfürstendamms østlige ende. Her er både stangtøj og High Fashion. Øverst er der gourmet madmarked, som bestemt er et besøg værd.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche (3 km fra hotellet) Det er en af Tysklands mere særprægede kirker og et af Berlins mest berømte vartegn.

Kurfürstendamm. En af de mest centrale gader, når der skal shoppes. I boulevardens vestlige ende ligger de dyre modeforretninger, mens priserne gradvist bliver mindre, jo længere man bevæger sig mod øst på boulevarden. Kurfürstendamm har en af Berlins smukkeste julebelysninger. Platantræerne på begge sider af boulevarden har trækroner så store, at de mødes og vokser sammen på midten. Ved juletid pyntes de med kilometervis af lyskæder, så det føles som at køre under et stjernetæppe.

Museumsøen (8 km fra hotellet) ligger midt i byens historiske centrum, er selve kernen i Berlins museumslandskab og Europas største kulturelle investeringsprojekt.

Postdamer Platz (6 km fra hotellet) er mere end noget andet område i Berlin synonymt med byens genforening og genopbygning. Meningerne var delte, da Postdamer Platz i år 2000 – efter mere end 10 år som Europas største byggeplads – stod færdig. Pladsen blev opbygget fra det øde ingenmandsland til en arkitektonisk bydel med skyskrabere, gader, pladser og en arkade til shoppe-genet. De mange attraktioner, der også ser tilbage i tiden, sikrer at fortiden er godt forankret i den moderne nutidige arkitektur.   Et mix af kultur, historie, restauranter, caféer og shopping. En bydel hvor mennesker, høj eller lav, fra hele verden mødes. Afslappet, farverig og mangfoldig.

Rigsdagsbygningen (6 km fra hotellet) Nok en af de meste fremtrædende bygninger i tysk historie. Man skal registrere sig før besøget, hvis man ønsker adgang til glaskuplen, der giver et fantastisk 360 graders udsigt over byen.

Tiergarten (5 km fra hotellet) er Berlins svar på Hyde Park i London og Central Park i New York. 200 HA-park, en skøn fredelig oase midt i den pulserende storby.

Unter den Linde (7 km fra hotellet) Historisk Boulevard i centrum, tidligere meget benyttet til militærparader.

Kort & godt. Der er uendelige muligheder i Berlins gader og stræder.
Er du til eventyr & fantastiske julerier – så er det nu – vi tager til Berlin.

Vi skal bo på det 4-stjernede KU`DAMM 101, Kurfürstendamm 101, 10711 Berlin. Hotellet er indrettet med en farveserie baseret på designprincipperne fra Bauhaus mentor Le Corbusier.
Der er 800 meter til nærmeste Metrostation og busstop så godt som udenfor døren. Så det er meget nemt at komme rundt på egen hånd. Det er også enkelt og effektivt at tage bussen rundt i Berlin. Man kan bl.a. købe nogle hop på/hop af billetter til busserne og til Metro, så man kan køre døgnet rundt til favorabel pris.

Vil du se noget helt andet – eller bare afsted på egen hånd – så er der altså masser af muligheder med de lokale busser og toge. Du kommer nok til at benytte disse undervejs, vores egen bus kan desværre ikke være ”taxa” hele dagen – vi er nødt til at tage hensyn til chaufførens køretid. Læg dertil, at vi hver især sikkert bliver optaget/draget ind i et eller andet juleeventyr, som vi ikke lige kan forlade. Og mange af julemarkederne ligger nogenlunde tæt på hinanden, så det er ikke et problem at komme rundt på egen hånd.

Foruden julemarkederne er der alle de andre ”almindelige” forretninger, så der er god mulighed for at klare nogle måske anderledes julegaver. Vores hotel ligger ikke langt fra de store kædebutikker samt de mere eksklusive mærkevareforretninger på Kurfürstendamm. Berlin har desuden mange små specialforretninger.

Program
Afgang:
Torsdag den 24. november 2022 Kl. 07.30      
                                                      Fra den store parkeringsplads ved MarKant, Børkops Kulturhus

Vi sætter kursen mod grænsen med mulighed for indkøb og morgenmad. Herefter fortsætter vi mod Berlin.  Afstanden fra Børkop til Berlin er 560 kilometer. Vi har omkring 6-7 timers kørsel.  Hertil skal lægges pauser. Sidst på eftermiddagen bliver vi budt velkommen til Berlin af de mange julelys på den prominente Kurfürstendamm. Vi indkvarteres. Derefter er det op til den enkelte, om det er det nærliggende julemarked ved Gedächtniskirche (3 km fra hotellet) der skal besøges, eller er det fælles middag på en restaurant i nærheden af hotellet, eller noget helt andet.

Vi starter hver morgen med morgenbuffet på hotellets 7. etage med panoramaudsigt over byen.

Fredag den 25. november.
Fredag formiddag kører vi i vores egen bus en tur i Berlin, og får set nogle af de kendte seværdigheder/steder. Efter turen stopper vi ved et julemarked, hvor der bliver tid på egen hånd. Vi aftaler nærmere på dagen om evt. tidspunkt for kørsel retur fra julemarkedet til hotellet (nogle vil måske videre på egen hånd). Returkørsel til hotellet indpasses, så vi overholder køretidsbestemmelserne for vores chauffør.

Lørdag den 26. november.
Starten på dagen er på egen hånd – sidst på eftermiddagen kører vi en tur gennem det oplyste Berlin. Man kan hoppe af undervejs, hvis noget bestemt frister. Vores bus kører opsamling senere på aftenen og henter vores afhoppere på et par lokationer.

Søndag den 27. november.
Efter morgenmaden på vores hotel KU`DAMM 101 sættes kursen mod Børkop. Vi tager det stille og roligt og tager god tid ved grænsen, så der også kan julehandles her.

Julemarkederne er dejlige og ekstra meget, når mørket bryder frem og de mange lys tændes. På det tidspunkt skal vi selvfølgelig rundt på markederne – og det er ganske enkelt helt umuligt at holde sammen ved de mange boder – og det er lige så umuligt at blive enige om, hvad og hvor vi kan spise sammen på markederne.

Der er masser af muligheder og fristelser med hensyn til at få stillet sulten på markederne. Vi skal selvfølgelig hver og en rundt i mørket, snuse til de mange dufte og fristes af et eller andet spiseligt. På den baggrund er aftensmaden for egen regning på denne tur.

Hvis der er flere, der ønsker hjælp til at finde et sted for fælles aftensmad, så finder vi også ud af det.

Der er ALTID nogen at følges med i byen – både til aftensmad, & oplevelser, ingen kommer til at være alene på turen (medmindre man ønsker det)

Generelt:
Turen er baseret på min. 25 deltagere samt ophold i dobbeltværelse.
Ved 25 deltagere    ..      2.480,00 Kr.
Ved 30 deltagere   …      2.280,00 Kr.
Ved 40 deltagere   …      2.100,00 Kr.
Ved ”fuld bus”      …      1.950.00 Kr.

Tillæg for enkeltværelse:    750,00 Kr.
Der er et begrænset antal enkeltværelser.

Rejsen er forbeholdt KUNSTSKABETs medlemmer.
Vil du gerne med, og er du ikke medlem, så må du skynde dig at blive meldt ind.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Inkl. i rejsens pris er:
Bustransport
Ophold på hotel KU`DAMM 101, 3 overnatninger.
Morgenmad på hotellet fredag, lørdag & søndag.
Inkl. byrundture/ture til julemarked og opsamling igen med en rigtig rar chauffør ved rattet.
Inkl. kaffe-/te under kørsel til og fra Berlin samt inkl. nogle små skarpe undervejs.

Betaling:
Ved tilmelding betales
1.800,00 Kr. pr. person.
Restbeløbet indbetales senest
1. november 2022

Beløbet bedes indbetalt på foreningens konto i Fynske Bank :
Reg. 6855 Konto. 0000 136 433

Før indbetaling af sidste rate, vi du få tilsendt en orientering omkring antal deltagere samt beløbets størrelse for sidste afdrag (der jo er afhængig af deltagerantallet)

Med venlig hilsen
KUNSTSKABET
  
Tilmelding på mail@KUNSTSKABET.dk

Eller tlf. 40 19 40 59