Kunstudstilling – 20. – 22. oktober 2023
KUNSTSKABETs efterårsudstilling præsenterer en bred vifte af spændende værker udført af 14 forskellige kunstnere samt en stor særudstilling med outsider kunst.

Fernisering den 21. oktober kl. 11.00
v/ Borgmester Jens Ejner Christensen

T
emaet for udstillingen er:
Outsider MarKant Kunst

Outsiderkunsten er udført af udviklingshæmmede elever fra den anerkendte kunstskole Bifrost i Randers. Eleverne har bl.a. udstillet i Danmark, Japan, Irland, Tyskland, Skotland, Ungarn, Frankrig, Belgien og Finland. Separat eller som gruppe.
Enkelte af eleverne har været portrætteret på TV. Sent efterår 2023 sender DR2 en dokumentar omkring nogle af de outsider kunstnere, der udstiller på KUNSTSKABETs efterårsudstilling.

Den internationalt prisbelønnede Outsiderkunstner, Kenneth Rasmussen, er en af udstillerne i denne gruppe. 


Outsiderkunstnere er generelt ikke særligt påvirkede af tidens kunstidealer eller modestrømninger, de skaber deres egne værker helt spontant og helt kompromisløst.

Temaet for udstillingen er udelukkende tilegnet eleverne fra Bifrost, der udstiller deres værker i Salen. KUNSTSKABETs medlemmer udstiller egne værker i de øvrige lokaler – uden fastlåst tema.

De Kellerske anstalter i Brejning er et DNA for 7080-området og de udviklingshæmmede er en  naturlig del af vores samfund.  Vejle Museerne havde fra 2022-2023 en udstilling om anstalten: Slotte til idioter. Den titel inspirerede os- for der er så meget andet til den gruppe. Vi er en kreativ forening, så det var med særlig interesse vi satte fokus på deres brug af kunst. Derfor valgte vi med glæde og stor forventning at selvfølgelig skulle KUNSTSKABET præsentere deres værker i Børkop, hvor deres historie er en stor del af vores samfunds historie.

Børkop Vinen 2023 blev frigivet
den 25. august.
Årets vinetiket er udført af Birte Bonde.
Originalværket og vinen præsenteres på udstillingen.
Og vinen kan selvfølgelig købes på udstillingen.

Kunstudstillingen afholdes i MarKant,
Ågade 6, 7080 Børkop

Udstillingen er åben
alle dage kl. 11.00 – 16.00
Der er fri entre og alle er velkommen

Vi ser frem til at præsentere endnu
en spændende udstilling i KUNSTSKABETs regi