Arlette – en historie vi aldrig må glemme
Thomas Kvist Christiansen


Onsdag den 5. oktober 2022 Kl. 19.30

Arlette Andersen er fransk jøde og blev af tyskerne sendt til udryddelseslejren Auschwitz. Arlette overlevede først lejren og siden den lange march mod vest. I tyndt tøj og bidende kulde vandrede fangerne i dagevis uden andet at spise og drikke end den sne, der lå langs vejen – turen er i dag kendt under navnet ”dødsmarchen”.

I 45 år tav Arlette om sin fortid. Da hun i 1990 hørte den franske politiker Jean-Marie Le Pen kalde Holocaust ”en detalje” – begyndte Arlette at fortælle sin historie.

I dag er Arlettes historie dokumenteret på både skrift og film. Filmen er oversat til fransk og engelsk.

Arlette er i dag 98 år og er et af de sidste vidner til et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien – Holocaust.
Arlette har nu overdraget ansvaret for fremtidige foredrag om hendes historie til journalist & forfatter Thomas Kvist Christiansen.

Thomas Kvist Christiansen har skrevet bogen: Arlette og er tillige instruktør på filmen af samme navn. Thomas har arbejdet med dokumentation og formidling af Arlettes historie gennem ni år.

Filmen havde premiere første gang i 2017. Siden er filmen blev redigeret/opdateret og var planlagt til ny premiere i 2020. Grundet Corona pandemien kom den redigerede film ikke på biografernes store lærreder.
 
Onsdag den 5. oktober er der PREMIERE
på den opdaterede film om Arlette i KUNSTSKABETs regi.
Thomas Kvist Christiansen introducerer filmen og fortæller om de meget store milepæle i Danmark og ikke mindst i Frankrig, der har været, siden han i 2018 udgav bogen om Arlette.

Det er en historisk filmaften, hvor der vil være rig lejlighed til at få svar på spørgsmål og hvor Arlette Andersens beretning vi blive sat ind i et historisk perspektiv.

Dørene åbnes kl. 19.00.        

Pris inkl. kaffe & brød:
Medlemmer: 60,00 kr.     Andre: 100,00 kr.


Tilmelding på: mail@KUNSTSKABET.dk


Filmen fremvises i MarKant,
Børkops Kulturhus