Sarah Arnd Linder
Onsdag den 25. oktober 2023 kl. 19.30

Mit liv i Israel
At bo i en konfliktzone

Jødeforfølgelsen i Europa efter 1933 bevirkede, at mange jøder udvandrede til Palæstina. Dermed blev den jødiske befolkning i Palæstina mere end 10-doblet.

Europas dårlige samvittighed overfor Holocaust var en medvirkende årsag til at oprettelsen af en jødisk stat fik større international støtte end tidligere og staten Israel blev på den baggrund oprettet i 1948.

Palæstinenserne var absolut ikke glade for den udvikling og konflikterne mellem palæstinenserne og israelerne kom
i udbrud fra dag 1.

Det centrale spørgsmål i konflikten er:
Hvem har mest ret til at kontrollere og bo i området?

Sarah har taget det meste af sin uddannelse – Bachelor i Conflict Resolution and International Affairs fra Interdisciplinary Center Herzliya og en Masters i Mellemøsthistorie fra Tel Aviv Universitet, Israel.

Sarah Arnd Linder er dansk diplomatdatter og bosat i Israel på 17. år Hun har grundlagt projektet “Political is Personal – PiP” baseret på interviews med israelske og palæstinensiske kvinder, der frit fortæller, hvorledes konflikten har påvirket deres hverdag.
Sarah har holdt adskillige foredrag om PiP i Danmark, Frankrig, Finland, Israel og ved EU-Parlamentet.

Forholdet mellem Israel og palæstinenserne er ofte blevet kaldt for:
Verdens vanskeligste konflikt.

Sarah fortæller om sin hverdag med stedets udfordringer, sit personlige forhold til Israel, sin tilknytning, erfaringer og oplevelser i området, som har været med til at skabe hendes politiske holdninger i forhold til Israel og de palæstinensiske områder.

Dørene åbnes KL. 19.00

Pris inkl. kaffe & brød:
Medlemmer: 60,00 Kr.      Andre: 100,00 Kr.

Tilmelding:  mail@KUNSTSKABET.dk